Μακαρόνια με κεφτέδες και κόκκινη σάλτσα

117
 Μακαρόνια με κεφτέδες και κόκκινη σάλτσα

Υλικά

Για τους κεφτέδες

800 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά

1 φλιτζ. φρέσκο ψωμί ( σε ψίχουλα)

1 κουτ. σούπας αποξηραμένο μαιντανό

1 κουτ.σούπας τριμμένη παρμεζάνα

¼ κουτ. γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι

1/8 κουτ. γλυκού σκόρδο

1 αυγό χτυπημένο

Για την σάλτσα

¾ φλιτζ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι

5 σκελίδες σκόρδο

¼ φλιτζ. ελαιόλαδο

800 γρ. αποφλοιωμένες ντομάτες

2 κουτ. γλυκού αλάτι

1 κουτ. γλυκού λευκή ζάχαρη

1 φύλλο δάφνης

1 δοχείο σάλτσα ντομάτας

¾ κουτ. γλυκού αποξηραμένο βασιλικό

½ κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάλε τον μοσχαρίσιο κιμά, το ψωμί, τον μαϊντανό, την παρμεζάνα, το ¼ του γλυκού μαύρο πιπέρι, το σκόρδο και το χτυπημένο αυγό. Ανακάτεψε καλά τα υλικά και σχημάτισε 12 κεφτέδες. Βάλε τους κεφτέδες στο ψυγείο μέχρι να τους χρησιμοποιήσεις. Στη συνέχεια σε μια μεγάλη κατσαρόλα σόταρε τα κρεμμύδια, το σκόρδο με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Βάλε τις ντομάτες, το αλάτι, τη ζάχαρη και την δάφνη και ανακάτεψε.

Κάλυψε την κατσαρόλα και σιγόβρασε τα υλικά για περίπου 90 λεπτά. Τέλος βάλε στην σάλτσα που έφτιαξες τον βασιλικό, ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και τους κεφτέδες και σιγόβρασε για ακόμη 30 λεπτά.

Σέρβιρε με μακαρόνια της επιλογής σου σε ένα μεγάλο πιάτο και πάνω από τα μακαρόνια βάλε τους κεφτέδες και αρκετή σάλτσα. Για να ολοκληρώσεις το πιάτο βάλε ένα φύλλο βασιλικού και σέρβιρε.

Πηγή