Μινεστρόνε

137
Μινεστρόνε

Υλικά για 4 μερίδες

50γρ. φρέσκα κουκιά χωρίς λοβό

150γρ. φρέσκο αρακά χωρίς λοβό

200γρ. καρότα

200γρ. κολοκυθάκια

1 κρεμμύδι

200γρ. πατάτες

1 πράσο

1 στέλεχος σέλινο

200γρ. λάχανο Μιλάνου

50γρ. λαρδί

3 κουτ. σούπας βούτυρο

200γρ. αποφλοιωμένες ντομάτες

Αλάτι, πιπέρι

200γρ. ρύζι

1 σκελίδα σκόρδου

1 κουτ. σούπας ψιλοκκομμένο μαιϊντανό

1 κουτ. σούπας ψιλοκκομμένη ρίγανη

Παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα λαχανικά, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε κομμάτια. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους. Κόβουμε το πράσο σε ροδέλες. Αφαιρούμε τα φύλλα από το λάχανο και τα κόβουμε σε κομμάτια. Κόβουμε το λαρδί σε φέτες και κατόπιν σε κυβάκια.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το λαρδί μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο και τα σοτάρουμε μερικά λεπτά. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, τα κουκιά, τον αρακά και τις ντομάτες με το χυμό τους. Αλατοπιπερώνουμε και τα σιγοβράζουμε όλα μαζί για περίπου 5 λεπτά ανακατεύοντας.

Περιχύνουμε με 2 λίτρα νερό. Αφήνουμε τη σούπα να πάρει μια βράση και στη συνέχεια κλείνουμε το καπάκι και σιγοβάζουμε περίπου 45 λεπτά. Ρίχνουμε το ρύζι και σιγοβράζουμε για άλλα 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Καθαρίζουμε το σκόρδο, το ψιλοκόβουμε και το προσθέτουμε στη σούπα. Μοιράζουμε τη μινεστρόνε στα πιάτα και την πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και την τριμμένη παρμεζάνα