Ντιπ με παρμεζάνα και μπέικον

233
Ντιπ με παρμεζάνα και μπέικον

Υλικά

4 φέτες μπέικον, σοταρισμένο
1/4 λευκό κρεμμύδι
1κουτ. σούπας βούτυρο
400γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 κούπας τριμμένη παρμεζάνα
1/2κουτ. γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1κουτ. γλυκούτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Ψιλοκόβουμε το μπέικον σε κομματάκια. Βάζουμε το βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι και το ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε στο καυτό τηγάνι, σε μέτρια θερμοκρασία. 
Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και να αρχίσει να γίνεται καφέ, για περίπου 5’ με 10’.
Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε καλά το μπέικον, το κρεμμύδι, το τυρί κρέμα, την παρμεζάνα, τη σκόνη σκόρδου και το πιπέρι. 
Βάζουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και το ψήνουμε για 15’ περίπου.

Σερβίρουμε με κρακεράκια και τσιπς και απολαμβάνουμε!