Ντοματόπιτα

315
Ντοματόπιτα

Υλικά

2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα σε λωρίδες

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας βούτυρο

1 ζύμη για χωριάτικη πίτα, βαρειά

1 αυγό

2 κουτ. γλυκού μουστάρδα Dijon

2 ντομάτες, σε φετούλες

2 κολοκυθάκια, σε φετούλες

1,2 φλιτζ. φέτα

Φρέσκο θυμάρι, αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεκινήστε από τα καραμελωμένα κρεμμύδια: Σε ένα τηγάνι βάλτε το βούτυρο και το ελαιόλαδο, προσθέστε τα κρεμμύδια, ρίξτε αλάτι και πιπέρι. Αφήστε τα να σιγο-ροδίσουν για 40 λεπτά, ανακατέψτε ώσπου τα κρεμμύδια να γίνουν μαλακά και καραμελωμένα

Κόψτε την ζύμη στο μέγεθος που θέλετε. Βάλτε πρώτα λαδόχαρτο και μετά την ζύμη στο ταψάκι –

Απλώστε τη μουστάρδα στη ζύμη, με πινέλο, όχι ως την άκρη. Απλώστε τα καραμελωμένα κρεμμύδια στη ζύμη και μετά 2 σειρές κολοκυθάκια, αλατίστε -Συνεχίστε με τις ντομάτες και ντοματίνια, ρίξτε τη φέτα τριμμένη, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι

Διπλώστε τις άκρες της ζύμης -Χτυπήστε το ασπράδι και αλείψτε τις άκρες. Ψήστε την πίτα για 20 λεπτά ώσπου τα λαχανικά να έχουν μαλακώσει και η ζύμη να χρυσίσει