Νόστιμο αυγοτόστ

210
Νόστιμο αυγοτόστ

Υλικά

2 φέτες του τοστ

1 αυγό

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 πρέζα αλάτι

ελάχιστη πάπρικα

Εκτέλεση

Αφαιρούμε από τη μία φέτα ψωμιού λίγη ψίχα χρησιμοποιώντας ένα κουπάτ. Στο κενό που έχει δημιουρηθεί θα μπει το αυγό. Ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν ζεσταθεί καλά, βάζουμε την άκοπη φέτα ψωμιού και την ψήνουμε μέχρι να πάρει καλά χρώμα και από τις 2 μεριές. Τη βγάζουμε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και βάζουμε τη φέτα με την τρύπα. Μέσα στην τρύπα σπάμε το αυγό, αλατίζουμε κατά βούλιση, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε για 1-2 λεπτά να ψηθεί το αυγό.

Αν θέλουμε το αυγό μελάτο, το βγάζουμε με την τρυπητή κουτάλα, αλλιώς το αφήνουμε να ψηθεί περισσότερο, γυρίζοντας προσεκτικά και από την άλλη πλευρά με μια σπάτουλα. Σερβίρουμε βάζοντας τις δύο φέτες σε ένα μεγάλο πιάτο και πασπαλίζοντας το αυγό με λίφη πάπρικα.

Αν θέλουμε συνοδεύουμε με 2-3 φέτες ντομάτας.