Πρασινάδες με τσάτνεϊ της στιγμής

177
 Πρασινάδες με τσάτνεϊ της στιγμής

Συνταγή της Νένας Ισμυρνόγλου

Υλικά

400 γρ. ανάμεικτα πράσινα λαχανικά (μαρούλι, ρόκα, βαλεριάνα, λόλα, άισμπεργκ, που βρίσκουμε έτοιμα συσκευασμένα σε σακουλάκια στα μανάβικα των σούπερ μάρκετ)

60 γρ. μαρμελάδα με φρούτα του δάσους ή βατόμουρο

30 ml ξίδι βαλσάμικο

30 ml νερό

60 ml ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σε ένα μπρίκι βάζουμε το νερό με το βαλσάμικο. Μόλις αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη μαρμελάδα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Ανακατεύουμε τις πρασινάδες με το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε και ρίχνουμε από πάνω σε κουταλιές το τσάτνεϊ μαρμελάδας.

Πηγή