Σουλτάν Κανταΐφι

534
Σουλτάν Κανταΐφι

Υλικά

1/2 κιλό κανταΐφι

1 κούπα ζεστό βούτυρο

1/2 κιλό σαντιγί

2/3 κούπας αμυγδαλάκι φιλέ ψημένο

Για το σιρόπι

6 κούπες ζάχαρη

4 κούπες νερό

1/3 κούπας γλυκόζη

1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

Για την κρέμα

2 λίτρα γάλα

1 κούπα άνθος αραβοσίτου

1,1/2 κούπας ζάχαρη

6 κρόκους

1/2 κούπας κρύο βούτυρο

Εκτέλεση

Ετοιμάστε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα βάλτε όλα τα υλικά και βράστε τα επάνω σε δυνατή φωτιά για περίου 5-8 λεπτά ώσπυ να δέσει το σιρόπι. Ξάνετε το κανταΐφι και απλώστε το σε ένα ταχί. Περιχύστε το κουταλιά κουταλιά με το βούτυρο και ψήστε το στους 150C περίπου για 1 ώρα και 40 λεπτά ή ώσπου να πάρει ένα χρυσοκάστανο χρώμα. Βγάλτε το από το φούρνο, αφήστε το να κρυώσει και περιχύστε το με το καυτό σιρόπι. Ετοιμάστε την κρέμα.

Σε μια κατσαρόλα με αντικολλητικό πάτο βάλτε το γάλα και βράστε το επάνω σε μέτρια φωτιά. Σε μια άλλη κατσαρόλα ανακατέψτε το άνθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη, προσθέστε τα χτυπημένα κροκάδια και λίγο κρύο γάλα και κατόπιν το βραστό γάλα, ανακατεύοντας επάνω σε χαμηλή φωτιά ώσπου να πήξει η κρέμα.

Απλώστε την κρέμα πάνω στο κανταΐφι.Αφήστε την επιφάνεια να κρυώσει και κατόπιν καλύψτε την με ροζέτες σαντιγί. Πασπαλίστε με τα καβουρντισμένα αμύδγαλα και φυλάξτε το γλύκισμα στο ψυγείο.