Σούπα με αχιβάδες

163
Σούπα με αχιβάδες

Υλικά για 4 μερίδες

6 φέτες μπέικον

1 κρεμμύδι

1κουτ. σούπας βούτυρο

1 κουτ. σούπας αλεύρι

400ml ζωμό ψαριού

2 μαλακές πατάτες

250γρ. αχιβάδες

250ml γάλα

125ml κρέμα γάλακτος

Αλάτι, πιπέρι

2 κουτ. σούπας φρεσκοτριμμένα μυρωδικά (μαίντανός, σχοινόπρασσο ή άνηθος)

Εκτέλεση

Κόβουμε το μπέικον σε κύβους. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε κύβους. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το μπέικον με το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το αλεύρι και σοτάρουμε ανακατεύοντας. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ζωμό και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση ανακατεύοντας.

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους. Τις ρίχνουμε στη σούπα και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά. Μαγειρεύουμε τις αχιβάδες σε νερό που κοχλάζει(πετάμε όσες δεν ανοίγουν). Τις προσθέτουμε στη σούπα και θερμαίνουμε. Συμπληρώνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε τη σούπα να πάρει μια βράση. Στο τέλος ρίχνουμε τασ μυρωδικά και σερβίρουμε.

Σημείωση: Αν θέλετε μπορείτε να αφαιρέσετε τα κέλυφη από τις αχιβάδες και να τις κόψετε σε μικρά κομμάτια