Σπανακόσουπα με Αυγό

208
Σπανακόσουπα με Αυγό

Υλικά για 4 μερίδες

1 κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδπ

4 κουτ. σούπας βούτυρο

500γρ. φρέσκο σπανάκι

1 λίτρο ζωμό λαχανικών

Αλάτι, πιπέρι, αλεσμένο μοσχοκάρυδο

2 κουτ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα

2 κουτ. σούπας ξίδι

4 αυγά

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Ζεσταίνουμε 2 κουτ. σούπας βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου  2 λεπτά. Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι. Το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με 100ml νερό και το αφήνουμε να μαραθεί σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το ζωμό και τα αφήνουμε σκεπασμένα να πάρουν μια βράση.

Λιώνουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε στη σούπα. Την καρυκεύουμε με πιπέρι, αλάτι και μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε στη σούπα το υπόλοιπο βούτυρο και την παρμεζάνα. Βράζουμε σε άλλη κατσαρόλα 750ml νερό με το ξίδι και λίγο αλάτι. Σπάμε καθε αυγό ξεχωριστά και τα ρίχνουμε προσεκτικά στο νερό που βράζει. Ποσάρουμε τα αυγά για 3-4 λεπτά. Μοιράζουμε τη σούπα στα πιάτα, βάζουμε ένα αυγό στο καθένα και σερβίρουμε. Προαιρετικά πασπαλίζουμε τη σούπα με λίγη τριμμένη παρμεζάνα.