Λαζάνια με κολοκυθάκια και τυριά

183
Λαζάνια με κολοκυθάκια και τυριά

Υλικά για 4-6 άτομα

Για τα λαζάνια

50 γρ. φέτα κομμένη σε κομματάκια

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

4 κουτ. σούπας σταφίδες ξανθές

1 αυγό χτυπημένο

2 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά

1/2 κουτί ψιλοκομμένο ντοματάκι

1/2 φλιτζ. μαϊντανό

αλάτι , πιπέρι

1 κουτί λαζάνια

4-5 μελιτζάνες χωρίς την φλούδα κομμένες σε κύβους

5 μεγάλα κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους

100 γρ. ρεγκάτο τριμμένο

100 γρ. ανθότυρο κομμένο σε κύβους

Για τη σάλτσα

1/2 κουτί χυμό ντομάτας

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/2 ποτηράκι κρασί λευκό

1/2 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια

Εκτέλεση

Για τα λαζάνια

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα λαζάνια για 5 λεπτά ίσα – ίσα να είναι λίγο μαλακά αλλά όχι και τελείως σκληρά. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε μια πιατέλα και τα λαδώνουμε καλά ένα – ένα για να μη κολλήσουν μεταξύ τους.

Έπειτα σε ξύλο κοπής κόβουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια σε μικρούς κύβους και τηγανίζουμε ελαφρά. Μπορείτε και να τις ψήσετε στον φούρνο για 10 λεπτά στους 180 στον αέρα.

Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο και προσθέτουμε τα ντοματάκια, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε για 2-3 λεπτά σε σιγανή φωτιά.

Ρίχνουμε μετά τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις σταφίδες ανακατεύουμε για λίγο.

Μόλις κρυώσει, ρίχνουμε το αυγό χτυπημένο, τα τυριά, την φρυγανιά και τον μαϊντανό και τα ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.

Για τη σάλτσα

Σοτάρουμε το κρεμμύδι και σβήνουμε με το κρασί.

Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και προσθέτουμε τα ντοματάκια και τον χυμό ντομάτας. Βράζουμε την σάλτσα μας για 10 λεπτά.

Περιχύνουμε με την σάλτσα και ρίχνουμε νερό αν χρειάζεται έτσι ώστε να σκεπαστούν τα λαζάνια.

Κλείνουμε με αλουμινόχαρτο το πυρέξ πολύ καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C με αντιστάσεις πάνω και κάτω για 30 λεπτά.