Μάφινς με κεράσια αμαρένα

225
Μάφινς με κεράσια αμαρένα

Υλικά για 12 κομμάτια

2 αυγά

175γρ. βούτυρο

100γρ. ζάχαρη άχνη

150γρ. αλεύρι

50γρ. ηλίγλυκη κουβερτούρα

50γρ. αμυγδαλόπαστα

50γρ. κεράσια αμαρένια

40γρ. αλεσμένα αμύγδαλα

30γρ. κορν φλάουρ

125γρ. κρέμα γάλακτος

βούτυρο για τη φόρμα

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε το ταψί για μάφινς. Χωρίζουμε τ’ αυγά. Δουλεύουμε 100γρ. βούτυρο με 80γρ. ζάχαρη άχνη, 1 κρόκο και το αλεύρι και βάζουμε τη ζύμη περίπου 2 ώρες στο ψυγείο. Ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη, την κόβουμε σε 12 κυκλάκια και τα τοποθετούμε στις θήκες του ταψιού.

Λιώνουμε την κουβερτούρα. Κόβουμε σε κύβους την αμυγδαλόπαστα και τα κεράσια. Ανακατεύουμε το υπόλοιπο βούτυρο με την κουβερτούρα και το δεύτερο κρόκο μέχρι να αφρατέψουν. Χτυπάμε σφιχτή μαρέγκα τα ασπράδια και προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τη μαρέγκα, τα αμύγδαλα, το κορν φλάουρ, την αμυγδαλόπαστα και τα κεράσια στην κουβερτούρα ανακατεύοντας προσεκτικά.

Γεμίζουμε τις θήκες του ταψιού με το μείγμα και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα περίπου 25 λεπτά. Αφήνουμε τα μάφινς να σταθούν στο ταψί για ακόμα 5 λεπτά και μετά τα βγάζουμε. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Γαρνίρουμε τα μάφινς με σαντιγί, κεράσια και σιρόπι.