Παντζάρια βραστά με βοδινό

158
Παντζάρια βραστά με βοδινό

Υλικά για 4 μερίδες

1 κιλό παντζάρια

Αλάτι, πιπέρι, ξίδι

500γρ. βοδινό κρέας για σούπα

1 κρεμμύδι

5 κόκκοι μπαχαριού

1 φύλλο δάφνης

2 κουτ. σούπας αλεύρι

240ml ξινή κρέμα γάλακτος

1 κουτ. σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση

Βουρτσίζουμε καλά τα παντζάρια και τα βάζουμε σε ελαφρώς αλατισμένο νερό για περίπου 25 λεπτά. Στο μεταξύ βάζουμε το κρέας σε άλλη κατσαρόλα και το καλύπτουμε με νερό. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε κύβους. Το ρίχνουμε στο κρέας μαζί με το μπαχάρι, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι και τα βράζουμε όλα μαζί για περίπου 45 λεπτά.

Στραγγίζουμε τα πατνζάρια, τα καθαρίζουμε και τα τρίβουμε. Τα ραντίζουμε αμέσως με ξίδι για να μη βγάλουν το χυμό τους.

Όταν το κρέας είναι έτοιμο προσθέτουμε τα παντζάρια και τα μαγειρεύουμε όλα μαζί για περίπου άλλα 10 λεπτά. Βγάζουμε το κρέας από τη σούπα και το κόβουμε σε κομμάτια. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με την ξινή κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε το μείγμα στη σούπα ανακατεύοντας. Νοστιμίζουμε με ζάχαρη.