Πικάντικος πουρές πατάτας

294
Πικάντικος πουρές πατάτας

Υλικά

9 σκελίδες σκόρδο

1 kg πατάτες κομμένες για φούρνου

1/3 φλιτζ. κρέμα γάλακτος

1/4 φλιτζ. γάλα χωρίς λιπαρά

1 κουτ. σούπας ρίγανη, θυμάρι ή δενδρολίβανο

Αλάτι, Πιπέρι

Εκτέλεση

Ψήνουμε τις σκελίδες σε δυνατή φωτιά στο φούρνο, τυλιγμένες σε λαδόκολλα και χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε για 25’. Όταν κρυώσουν τις πιέζουμε να βγουν από τις φλούδες σε ένα μπολ.

Στο μεταξύ βάζουμε τις πατάτες σε μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό κρύο νερό, να τις καλύπτει ώστε να βράσουν και να μαλακώσουν για περίπου 20’.

Όταν βράσουν τις στραγγίζουμε από το νερό και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Λιώνουμε τις πατάτες και το ψητό σκόρδο και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα μυρωδικά μέχρι να γίνει αφράτο.