Τηγανητά καλαμαράκια σε κουρκούτι μπύρας

1100
Τηγανητά καλαμαράκια σε κουρκούτι μπίρας

Υλικά
800 γρ. καλαμάρια (ροδέλες κατ/νες)

1,5 φλιτζ. μπύρα

αλεύρι, αλάτι

λάδι για το τηγάνισμα


Εκτέλεση

Βάζουμε τα καλαμάρια σε σουρωτήρι, να ξεπαγώσουν στην θερμοκρασία τού χώρου.Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.Αδειάζουμε σε μπωλ τη μπύρα και ρίχνουμε λίγο-λίγο αλεύρι, όσο χρειάζεται για ναφτιάξουμε έναν παχύ χυλό. Προσθέτουμε στο κουρκούτι τις ροδέλες-καλαμάρια και ανακατεύουμε να δέσουν με τον χυλό. Αφήνουμε το μπωλ με τα καλαμάρια στο ψυγείο για μισή ώρα.Ζεσταίνουμε καλά το λάδι στο τηγάνι. Με δυο πηρούνια παίρνουμε τις ροδέλες από το κουρκούτι και τις ρίχνουμε στο καυτό λάδι. 
Τηγανίζουμε μέχρι να κάνουν ροδόχρυση, τραγανή κρούστα.Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει το περίσσιο λάδι και τα σερβίρουμε με φέτες ζουμερού λεμονιού !