Κρουασάν με γέμιση κιμά

151
Κρουασάν με γέμιση κιμά

Υλικά

Για την ζύμη 

500 γρ. μαργαρίνη μαλακιά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. ζάχαρη
40 γρ. μαγιά νωπή
20 γρ. αλάτι
100 γρ. βούτυρο
2 αυγά
400 ml νερό χλιαρό
Για την γέμιση

 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
100 γρ. ελαιόλαδο
200 γρ. κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
200 ml λευκό κρασί
150 γρ. γραβιέρα τριμμένη

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό. Βάζουμε στο μπολ όλα τα υλικά εκτός από τη μαργαρίνη και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί μισή ώρα περίπου σε ζεστό μέρος.
Την ανοίγουμε σε ένα χοντρό φύλλο, απλώνουμε τη μαλακιά μαργαρίνη και διπλώνουμε στα τρία. Την αφήνουμε για 1 – 2 ώρες να ξεκουραστεί, την ανοίγουμε πάλι σε φύλλο και τη διπλώνουμε στα 3. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία κάθε 1 – 2 ώρες  για άλλες 6 φορές. 
Ετοιμάζουμε τη γέμιση: 
Σοτάρουμε τον κιμά στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί, σκεπάζουμε με νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να ψηθεί ο κιμάς. 
Προσθέτουμε τη γραβιέρα, ανακατεύουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει. Ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο, κόβουμε σε λωρίδες, σε τετράγωνα και μετά σε τρίγωνα. Βάζουμε στο κέντρο 1 κουτ. σούπας  γέμιση και διπλώνουμε. 
Ψήνουμε στους 170C στον αέρα για μισή ώρα περίπου.