Πίτσα με τέσσερα τυριά

417
Πίτσα με τέσσερα τυριά

Υλικά

για τη ζύμη:

2 ½ φλιτζ.αλεύρι

2/3 φλιτζ. νερό

1 κουτ. γλυκού ξερή μαγιά

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

αλάτι

για την πίτσα:

1 φλιτζ. τριμμμένο λευκό τυρί

1 φλιτζ. τυρί cottage

1 φλιτζ. τριμμένο κίτρινο τυρί

1 φλιτζ. τριμμένο καπνιστό τυρί

1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές

½ κουτ. γλυκού ξερός βασιλικός

ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά και το αλάτι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το νερό και αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Αν η ζύμη είναι υγρή, ρίχνουμε λίγο αλεύρι ακόμη. Ζυμώνουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να αποκτήσει η ζύμη βελούδινη υφή.

Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε 60 λεπτά τουλάχιστον, για να διπλασιαστεί ο όγκος της. Όταν πλέον θα έχει φουσκώσει, αλευρώνουμε τα χέρια μας και ζυμώνουμε ξανά. Με τη βοήθεια ενός πλάστη, ανοίγουμε τη ζύμη σε στρογγυλό φύλλο με διάμετρο περίπου 30 εκατοστά. Αλευρώνουμε ένα ρηχό ταψί. Βάζουμε τη ζύμη στο ταψί.

Ανακατεύουμε το ντοματοπελτέ με 3 κουταλιές ελαιόλαδο και το βασιλικό. Ρίχνουμε το μείγμα αυτό επάνω στη ζύμη και το απλώνουμε. Από πάνω απλώνουμε τα τριμμένα τυριά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 240C για 30 λεπτά. Βάζουμε την πίτσα να ψηθεί για 12 λεπτά.