Φάβα με λαρδί

183
Φάβα με λαρδί

Υλικά για 4 μερίδες

500γρ. φάβα

1,5 λίτρο ζωμό λαχανικών

1 κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

4 κόκκοι μπαχαριού

1 κουτ. γλυκού αποξηραμένη μαντζουράνα

Αλάτι, πιπέρι

250γρ. καπνιστό λαρδί

250γρ. χοιρινό κρέας

250γρ. πατάτες

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε τη φάβα αποβραδίς. Την επόμενη μέρα τη βάζουμε με το ζωμό σε μια κατσαρόλα. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ψιλοκόβουμε. Τα ρίχνουμε στη φάβα μαζί με το μπαχάρι, τη μαντζουράνα και το αλάτι και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Προσθέτουμε το λαρδί και το χοιρινό κρέας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε για να μην κολλήσει η φάβα. Όταν μαλακώσει το κρέας (μετά από περίπου 30 λεπτά) το βγάζουμε μαζί με το λαρδί από την κατσαρόλα και τα διατηρούμε ζεστά.

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κομματάκια και τις προσθέτουμε στη σούπα. Όταν αρχίζει να πήζει την αλατοπιπερώνουμε. Κόβουμε σε κομμάτια το καρδί και το κρέας, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα να ζεσταθούν και σερβίρουμε.