Φέτα σαγανάκι σε φύλλο

108
Φέτα σαγανάκι σε φύλλο

Υλικά

2 κομμάτια φέτας κομμένα ορθογώνια πάχους μισού εκατοστού περίπου

1 φύλλο χωριάτικο

1 ασπράδι αυγού ελαφρά χτυπημένο

1 κουτ. γλυκού. σουσάμι

¼ κουτ. γλυκού μαυροκούκι (μαύρο σουσάμι)

3-4 κουτ. γλυκού μέλι

100 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Απλώνουμε το χωριάτικο φύλλο πάνω στο πάγκο και τοποθετούμε μέσα το ένα κομμάτι της φέτας με κάποια απόσταση 1-2 εκ. από τις γωνίες, για να μπορούμε να το διπλώσουμε. Κόβουμε το φύλλο παράλληλα με απόσταση πάλι 1-2 εκ. απ την πλάγια πλευρά σε σχέση με την πλευρά που θα το τυλίξουμε.

Με ένα πινέλο κουζίνας αλείφουμε το φύλλο με το ασπράδι αυγού στα σημεία που θέλουμε να κολλήσει το φύλο με την άλλη πλευρά  καθώς θα το τυλίγουμε. Γυρνάμε το κομμάτι της φέτας προσεκτικά, τυλίγοντας το φύλλο ώστε να περάσει διπλό γύρω της. Κόβουμε με το μαχαίρι το φύλλο ώστε να απελευθερώσουμε το τυλιγμένο κομμάτι και κολλάμε τις γωνίες.

Τυλίγουμε το κάθε ρολάκι σε μεμβράνη κουζίνας και τα βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα. Όταν έρθει η ώρα να ετοιμάσουμε το σαγανάκι, βγάζουμε τα ρολάκια της φέτας από τη κατάψυξη και αφαιρούμε τις μεμβράνες.

Ξεκινάμε τη διαδικασία βάζοντας το λευκό σουσάμι να καβουρντιστεί σε μικρό τηγάνι, χωρίς λάδι και σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνέχεια με κυκλικές κινήσεις. Μόλις αρχίσουν τα σουσάμια να χοροπηδάνε (περίπου 1 λεπτό) αφαιρούμε τα σουσάμια από την φωτιά και τα κρατάτε για το γαρνίρισμα.

Προσθέτουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο, το αφήνουμε να ανεβάσει θερμοκρασία σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα ρολάκια της φέτας όπως είναι από τη κατάψυξη. Τα γυρνάμε ανά 30” με σπάτουλα ή λαβίδα από την άλλη πλευρά και εφόσον χρειάζεται στο τέλος και για λίγα δευτερόλεπτα στις πλάγιες πλευρές για να πάρουν χρώμα. Δεν θα χρειαστούν πάνω από 3′ για να ροδίσουν παντού και το φύλλο να πάρει ένα βαθύ μελί χρώμα.

Αφήνουμε τα ρολάκια της φέτας με φύλλο πάνω στο πιάτο που θα τα σερβίρουμε, περιχύνουμε από πάνω το μέλι, το απλώνουμε αν χρειάζεται και με ένα μαχαίρι, πασπαλίζουμε με τα σουσάμια και είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.