Άσπρα γογγύλια με κρέας στην κατσαρόλα

150
Άσπρα  γογγύλια με κρέας στην κατσαρόλα

Υλικά για 4 μερίδες

2 καρότα

150γρ. σελινόριζα

1 πράσο

1 κρεμμύδι

500γρ. άπαχο κρέας για σούπα

500γρ. άσπρα γογγύλια

400γρ. πατάτες

Αλάτι, πιπέρι

1 κουτ. γλυκού αγριοκύμινο

1 κουτ. σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα καρότα και το σέλινο και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Καθαρίζουμε το πράσο, το πλένουμε καλά και το κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε κύβους. Βάζουμε το κρέας και τα λαχανικά με 1,5 λίτρο νερό σε μια κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε και τα βράζουμε όλα μαζί περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα και το αφήνουμε να κρυώσει. Κατόπιν το κόβουμε σε κύβους.

Καθαρίζουμε τα γογγύλια και τις πατάτες, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε κύβους. Σουρώνουμε το ζουμί από το κρέας και το ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε αρχικά τα γογγύλια και 5 λεπτά αργότερα τις πατάτες. Τα βράζουμε συνολικά για περίπου 20 λεπτά. Καρυκεύουμε το φαγητό με αλάτι, πιπέρι, αγριοκύμινο και λίγη ζάχαρη. Στο τέλος ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρέας και αφήνουμε να πάρει πάλι μια βράση. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.