Αλμυρά κανταϊφάκια

204
Αλμυρά κανταϊφάκια

Υλικά για 30 κομμάτια

Για τη ζύμη

500 γρ. φύλλο κανταΐφι

1 φλιτζ. βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση

2 φλιτζ. γραβιέρα Κρήτης τριμμένη

1½ φλιτζ. ανθότυρο θρυμματισμένο

1/2 φλιτζ. μπλε τυρί θρυμματισμένο

4 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα

Πιπέρι

Για την κρέμα

2 φλιτζ. γάλα

2 αυγά

Εκτέλεση
Για τη γέμιση, βάζουμε σε μεγάλο μπολ τα τυριά, τα αβγά και μπόλικο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά, προκειμένου να σφίξει λίγο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα μεγάλο ταψί. «Ξαίνουμε» το κανταΐφι τραβώντας το απαλά με τα δάχτυλα και το χωρίζουμε σε περίπου 30 κομμάτια. Απλώνουμε το κάθε κομμάτι κανταΐφι στη χούφτα μας και βάζουμε πάνω 1 κουταλιά σούπας από τη γέμιση. Κλείνουμε τη χούφτα μας για να καλυφθεί η γέμιση και τοποθετούμε στο ταψί. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.

Για την κρέμα θα χτυπήσουμε στο πολυκοπτικό τα αβγά με το γάλα και μπόλικο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε τα κανταϊφάκια. Τα ψήνουμε για 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά και τα σερβίρουμε ζεστά.