Απλή συνταγή για νόστιμο ρυζόγαλο

171
Απλή συνταγή για νόστιμο ρυζόγαλο

Υλικά

1 λίτρο γάλα

250 γρ. ρύζι γλασέ

5 – 6 κουτ. σούπας ζάχαρη

2 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ

1 βανίλια

 1 πρέζα αλάτι

 2 κούπες νερό

 Κανέλα για πασπάλισμα

 Εκτέλεση

Βάζουμε σε κατσαρόλα τις δύο κούπες νερό, το ρύζι και το αλάτι να σιγοβράσουν για 10 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Από το 1 λίτρο γάλα φυλάμε σε μπολάκι 5 κουταλιές της σούπας, όπου διαλύουμε το κορν φλάουερ.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια στο ρύζι που σιγοβράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συχνά, ώστε να μην κολλήσει το ρυζόγαλο μας. Έπειτα από 15 – 20 λεπτά περίπου προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουερ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.

Όσο είναι ζεστό το μοιράζουμε σε μπολάκια, περιμένουμε να κρυώσει λίγο πριν το πασπαλίσουμε με τη σκόνη κανέλας και το τοποθετήσουμε στο ψυγείο.

Τip: Αν στο παιδί σας δεν αρέσει η κανέλα, διακοσμήστε με μαρμελάδα ή σιρόπι σοκολάτας ένα smile ή μια καρδούλα.

Καλή επιτυχία

Πηγή: imommy.gr