Γιουβετσάκι με γαρίδες και φρέσκο εστραγκόν

213
Γιουβετσάκι με γαρίδες και φρέσκο εστραγκόν

Υλικά

500γρ. ψύχα γαρίδας

1 ξερό κτρμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

3 ώριμες ντομάτες

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

5-6 κλωναράκια φρέσκο στραγκόν

1 κουτ. γλυκού ξερό βασιλικό

1/4 φλιτζ. λευκό κρασί

500γρ. κριθαράκι

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβετε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Κόβετε τις ντομάτες σε τέταρτα. Ζεσταίνετε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια με τις ντομάτες και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το βασιλικό και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Βράζετε το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό για 10-12 λεπτά και το στραγγίζετε. Σοτάρετε τις γαρίδες σε άλλο τηγάνι με 3 κουταλιές ελαιόλαδο και σβήνετε με κρασί. Προσθέτετε το εστραγκόν και τις αφήνετε για 1-2 λεπτά στη φωτιά. Ανακατεύετε το κριθαράκι με τις μαγειρεμένες ντομάτες και τις γαρίδες, το αφήνετε σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας και σερβίρετε.