Γλυκοπατατάκια στον φούρνο

175
Γλυκοπατατάκια στον φούρνο

Υλικά για 2 μερίδες

2 γλυκοπατάτες

Αλάτι

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά και στεγνώνουμε τις γλυκοπατάτες. Τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες με το πίλερ. Φροντίζουμε τα πατατάκια να βγουν όσο γίνεται ομοιόμορφα. Τα ξεπλένουμε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό. Τα αφήνουμε έτσι για 20 λεπτά, μετά τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στεγνώσουν σε χαρτί κουρτίνας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C στον αέρα. Βάζουμε αλάτι κατά βούληση και ψεκάζουμε τα πατακάκια με το λάδι. Τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τα ψήνουμε στον αέρα για περίπου 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν γυρίζοντας τα και από την άλλη πλευρά.