Ημίγλυκα Κουλουράκια Ρετσίνας

320
Ημίγλυκα Κουλουράκια Ρετσίνας

Υλικά

για 2 ταψιά φούρνου

250 γρ. μαργαρίμη

2 κουτ. γλυκού baking powder

2 φλιτζ. καφέ ρετσίνα

2 φλιτζ. καφέ σπορέλαιο

2 φλιτζ. καφέ ζάχαρη

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 βανίλια

2 φλιτζ. καφέ σουσάμι

1 κρόκο

3 κουτ. σούπας γάλα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το λάδι, τη μαργαρίνη, τη βανίλια, τη ρετσίνα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ανακατεύουμε το baking powder με το αλεύρι σε ένα άλλο μπολ. Προσθέτουμε το περιεχόμενο του δεύτερου μπολ στο πρώτο σιγά σιγά ζυμώνοντας με τα χέρια μας μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη. 

Προσοχή, δεν θέλει πάρα πολύ ζύμωμα, όπως αντίστοιχα κάνουμε για τους κουραμπιέδες αντίστοιχα.

Τέλος πλάθουμε κουλουράκια σε πλεξούδες ή χρησιμοποιώντας κουπάτ και τα τοποθετούμε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα που έχουμε αλείψει με λάδι. 

Σε ένα μπολ χτυπάμε τον κρόκο και με το γάλα και με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε όλα τα κουλουράκια. Έπειτα τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,σε 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν (περίπου 20 λεπτά) 

Πηγή