
Υλικά για 4 μερίδες
1 κιλό καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα
5 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
10 κόκκοι μπαχάρι
1 ξύλο κανέλας
1/3 φλιτζ. βινσάντο
Αλεύρι, ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε μαζί με τα κρεμμύδια σε δυνατή φωτιά για αρκετά λεπτά. Όταν μαραθούν τα κρεμμύδια, προσθέτουμε 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα καλαμαράκια, τα δαφνόφυλλα, τους κόκκους μπαχάρι και το ξύλο κανέλας. Τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά και τα σβήνουμε με το βινσάντο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα βράζουμε για 7-8 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.