Κατσικάκι κοκκινιστό με αμπελοφάσουλα

161
Κατσικάκι κοκκινιστό με αμπελοφάσουλα

Υλικά

1 κιλό κατσικάκι, μπούτι και σπάλα, κομμένο σε κομμάτια 10 εκ.

2 ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 μεγάλη ντομάτα, τριμμένη

2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας

1 ξυλάκι κανέλας

1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι, σε σκόνη

200 ml κόκκινο κρασί

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

80 ml ελαιόλαδο

1 κιλό αμπελοφάσουλα, καθαρισμένα

Εκτέλεση

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε το κατσίκι και σοτάρουμε για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 – 3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Ανακατεύουμε την ντομάτα με τον πελτέ, 100 ml νερό και τα μπαχαρικά και τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μισομαλακώσει το κρέας. Προσθέτουμε τα αμπελοφάσουλα και 100 ml νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να γίνουν και τα φασολάκια και να δέσει η σάλτσα.

Πηγή