Κεφαλοτύρι σαγανάκι παναρισμένο σε σουσάμια

182
Κεφαλοτύρι σαγανάκι παναρισμένο σε σουσάμια

Συνταγή της Νένας Ισμυρνόγλου

Υλικά για 4-6 άτομα

250γρ. κεφαλοτύρι ή πικάντικη κεφαλογραβιέρα της αρεσκείας μας

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για το πανάρισμα

1φλιτζ. αλεύρι

1 κουτ. σούπας γλυκιά πάπρικα σε σκόνη

1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν

1 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη

1 φλιτζ σουσάμι

3 κουτ. σούπας μαυροκούκι(προαιρετικά)

2 αυγά

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύουμε καλά το αλεύρι με την πάπρικα, το καγιέν και το τζίντζερ. Σε ένα άλλο πιάτο ανακατεύουμε τα δύο σουσάμια (ή βάζουμε το ένα μόνο). Σε ένα τρίτο πιάτο χτυπάμε ελαφρά τα αυγά. Τέλος σε ένα άλλο μπολάκι βάζουμε νερό. Κόβουμε ένα ενιαίο κομμάτι τυριού σε φέτες πάχους 1εκ. και στη συνέχεια κόβουμε κάθε μία σε μπαστουνάκια του 1 εκ.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο το οποίο ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει. Παίρνουμε μια δόση από τα κομματάκια τυριού, τα βουτάμε πρώτα στο νερό και μετά τα ρίχνουμε στο αλεύρι. Ανακατεύουμε με το χέρι μας για να καλυφθούν καλά, τα τινάζουμε για να φύγει η περίσσεια ποσότητα και τα ρίχνουμε στο σουσάμι. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τη δόση στο καυτό λάδι.

Τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι το σουσάμι να χρυσίσει αλλά να μη σκουρύνει πολύ. Βγάζουμε τα κομμάτια με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας.Σερβίρουμε όταν είναι ζεστά και τα συνοδεύουμε αν θέλουμε περιχύνοντας τα με μέλι.