Κορμός σοκολάτας με γέμιση από κρέμα

121
Κορμός σοκολάτας με γέμιση από κρέμα

Υλικά

Για το cake:

½ φλιτζ. αλεύρι

¼ φλιτζ. κακάο

1 κουτ. γλυκού baking powder

¼ κουτ. γλυκού αλάτι

4 αυγά, χωρισμένα

¾ φλιτζ. ζάχαρη

1 κουτ. γλυκού βανίλια

2 κουτ. σούπαςς νερό

Για τη γέμιση:

Τυρί κρέμα

¼ φλιτζ. ζάχαρη άχνη

½ κουτ. γλυκού βανίλια

Για την επικάλυψη:

½ φλιτζ. μαλακό βούτυρο

½ φλιτζ. κακάο

3 φλιτζ. ζάχαρη άχνη

¼ κουτ. γλυκού αλάτι

2 κουτ. γλυκού βανίλια

2 έως 3 κουτ. σούπας γάλα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C. Σε ένα ταψί ρίχνουμε λίγο αλεύρι για να μην κολλήσει το κέικ και μία λαδόκολλα. Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάζουμε το αλεύρι, κακάο, το baking powder και το αλάτι. To αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια αυγού μέχρι να αφρίσουν. Προσθέτουμε σταδιακά τη μισή ζάχαρη, χτυπώντας συνεχώς μέχρι να σχηματιστούν κορυφές. Τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τους κρόκους αυγών. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και βανίλια. Όταν το μείγμα γίνει παχύ προσθέτουμε το νερό. Προσθέτουμε το μείγμα από αλεύρι σταδιακά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα ασπράδια.

Τοποθετούμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 14 έως 16 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει το κέικ. Μόλις κρυώσει λίγο το γυρίζουμε σε μια επιφάνεια και αφαιρούμε την λαδόκολλα. Σε ένα μεσαίο μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνει κρεμώδες. Το αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μεσαίο μπολ χτυπάμε το βούτυρο και προσθέτουμε το κακάο, τη ζάχαρη, αλάτι, βανίλια και γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρεμώδες.

Για να φτιάξεις τον κορμό, άπλωσε τη γέμιση στο κέικ και άρχισε να το τυλίγεις σιγά σιγά. Πρόσεξε η γέμιση να μην προεξέχει. Στη συνέχεια πρόσθεσε την επικάλυψη και τοποθέτησε το στο ψυγείο.

Πηγή