Λαχανάκια Βρυξελλών με γιουβαρλάκια

627
Λαχανάκια Βρυξελλών με γιουβαρλάκια

Υλικά για 4 μερίδες

2 ματσάκια λαχανικά σούπας

350γρ. πατάτες

200γρ. λαχανάκια Βρυξελλών

1 λίτρο ζωμό κρέατος

Αλάτι, πιπέρι

Από 1/2 κουτ. γλυκού φρεσκοκομμένο θυμάρι και μαντζουράνα

1 ψωμάκι από την προηγούμενη

1 κρεμμύδι

500γρ. κιμάς ανάμεικτος (βοδινός και χοιρινός)

1 αυγό

1 κουτ. γλυκού μουστάρδα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα λαχανικά,τα πλένουμε και τα κόβουμε σε κομματάκια( τις πατάτες τις κόβουμε σε κύβους). Ρίχνουμε το ζωμό σε μια κατσαρόλα να πάρει βράση, ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά και τα μαγειρεύουμε περίπου 10 λεπτά. Καρυκεύουμε και προσθέτουμε τα φρεσκοκομμένα μυρωδικά.

Μουσκεύουμε το ψωμάκι σε ζεστό νερό. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε. Αναμειγνύουμε τον κιμά με το αυγό, τη μουστάρδα, το στυμμένο ψωμάκι, αλάτι και πιπέρι και πλάθουμε με το μείγμα μικρά γιουβαρλάκια. Ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια στη σούπα και τα αφήνουμε να ζεσταθούν για περίπου 10 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.