Λαχανικά με κρέας

183
Λαχανικά με κρέας

Υλικά για 4 μερίδες

250γρ. αρνίσιο κρέας

250γρ. βοδινό κρέας

3 κόκκοι μπαχαριού

1 ματσάκι λαχανικά σούπας

1 κρεμμύδι

1,5 λίτρο ζωμό κρέατος

1 ματσάκι φρέσκα καρότα

150γρ. στρογγυλά φασολάκια

250γρ. κουνουπίδι

1 ντομάτα

250γρ. γλυκομπίζελα

500γρ. πατάτες

Θρούμπι, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη

1/2 ματσάκι φρεσκοκομμένο σχοινόπρασο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το κρέας από μεμβράνες και τένοντες και το βάζουμε με το μπαχάρι σε μια κατσαρόλα. Καθαρίζουμε τα λαχανικά σούπας και τα κόβουμε σε κομμάτια. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε κύβους. Ρίχνουμε τα λαχανικά, το κρεμμύδι και το ζωμό στο κρέας και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 50 λεπτά. Κατόπιν βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα και το διατηρούμε ζεστό.

Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε κύβους. Καθαρίζουμε τα φασολάκια, αφαιρούμε τις ίννες και τα κόβουμε κομμάτια. Χωρίζουμε το κουνουπίδι σε ροζέτες, κόβουμε την ντομάτα στα οκτώ, πλένουμε τα γλυκομπίζελα, καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε τέταρτα. Προσθέτουμε τα λαχανικά με το θρούμπι στο ζωμό και τα βράζουμε για περίπου 15 λεπτά να γίνουν αλ ντέντε.

Αφαιρούμε το θρούμπι. Καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη. Κόβουμε το κρέας σε κύβους και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Πασπαλίζουμε τη σούπα με σχοινόπρασο και σερβίρουμε.