
Υλικά για 12 κομμάτια
260γρ. αλεύρι
2,1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
1 πρέζα αλάτι
200γρ. φράουλες
1 αυγό
180γρ. ζάχαρη
100ml λάδι
220ml γιαούρτι
Βούτυρο για το ταψί
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Βουτυρώνουμε το ταψί για μάφινς. Έπειτα ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Καθαρίζουμε τις φράουλες, τις πλένουμε, τις στεγνώνουμε και αφήνουμε μερικές στην άκρη για διακόσμηση. Κόβουμε τις υπόλοιπες σε χοντρά κομμάτια και τις αναμειγνύουμε ,ε το μείγμα αλευριού. Χτυπάμε το αυγό. Προσθέτουμε ανακατεύοντας τη ζάχαρη, το λάδι και το γιαούρτι. Μετά προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε σύντομα.
Μοιράζουμε τη ζύμη στις θήκες του ταψιού και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για περίπου 20-25 λεπτά. Αφήνουμε τα μάφινς να σταθούν στο ταψί για 5 λεπτά ακόμα. Κόβουμε τις φράουλες που κρατήσαμε σε φέτες και γαρνίρουμε.