Μηλόπιτα με κρέμα και αμύγδαλα

190
Μηλόπιτα με κρέμα και αμύγδαλα

Υλικά

1 συσκευασία ζύμη κουρού

2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη

4 μεγάλα μήλα στάρκιν κομμένα σε φέτες

4 κουτ. σούπας σταφίδες ξανθές

4 κουτ. σούπας αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροκομμένα

1 αυγό

1 κουτ. σούπας νερό

Για την κρέμα

500ml γάλα

150γρ. ζάχαρη

60γρ. αλεύρι

2 αυγά

25γρ. βούτυρο

2 βανίλιες

Εκτέλεση

Για την κρέμα

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Βάζουμε το γάλα και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και όταν αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το μείγμα των αυγών με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για περίπου 3-4 λεπτά. Έπειτα, χαμηλώνουμε λίγο ακόμα τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μη σβολιάσει η κρέμα. Όταν πήξει αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και τη μεταφέρουμε σε μπολ. Καλύπτουμε το μπολ με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει.Αφού κρυώσει ξεσκεπάζουμε, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.

Για την μηλόπιτα

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε ένα φύλλο ζύμης ώστε να καλύψει τα τοιχώματα του ταψιού και να προεξέχει περίπου 2 εκ. Αδειάζουμε το μείγμα της κρέμας και καλύπτουμε με το άλλο φύλλο ζύμης. Καλύπτουμε με το κομμάτι ζύμης που προεξέχει. Αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και ψήνουμε στους 180C για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα.