Μπακαλιάρος με σάλτσα ντομάτας και μπούκοβο

204
Μπακαλιάρος με σάλτσα ντομάτας και μπούκοβο

Υλικά

4 φιλέτα μπακαλιάρου

4 μεγάλες πατάτες

2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ

1 φλιτζ. ντοματάκια κονκασέ

2 ξερά κρεμμύδια

3 σκελίδες σκόρδο

1 κουτ. σούπας καυτερό μπούκοβο

1/4 φλιτζ. λευκό κρασί

Λίγο αλεύρι, ελαιόλαδο

Αλάτι

Εκτέλεση

Κόβετε σε μικρότερα κομματάκια τα κρεμμύδια, έπειτα τα βάζετε στο μπλέντερ μαζί με το σκόρδο, τα ντοματάκια κονκασέ, τον ντοματοπελτέ και τα πολτοποιείτε. Κόβετε σε μικρότερα κομμάτια τις πατάτες. Ζεσταίνετε 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο και σοτάρετε για λίγο τις πατάτες σε δυνατή φωτιά. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε το πολτοποιημένο μείγμα. Αλατίζετε και βράζετε γοα 10-12 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Κόβετε τα φιλέτα του μπακαλιάρου σε μικρότερα κομμάτια, τα αλατίζετε και τα αλευρώνετε. Τα σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο γυρνώντας τα και από τις δύο πλευρές. Τα προσθέτετε στη σάλτσα με τις πατάτες, πασπαλίζετε με το μπούκοβο και αφήνετε για 3-4 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα και σερβίρετε.