Μπισκοτογλυκό με μπανάνες κρέμα και σοκολάτα από την Αργυρω Μπαρμπαρίγου

256
Μπισκοτογλυκό με μπανάνες κρέμα και σοκολάτα από την Αργυρω Μπαρμπαρίγου

Υλικά

1 φακελάκι κρέμα στιγμής

1-1/2 φλιτζ. κρύο γάλα

3 κουτ. σούπας φυστικοβούτυρο

250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή

1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ

3-4 μπανάνες ώριμες

Για την επικάλυψη

60 γρ. σοκολάτα 60% λιωμένη

2 φλιτζ. άχνη

2 κουτ. σούπας μαλακό βούτυρο ή μαργαρίνη

λίγες σταγόνες υγρή βανίλια

2 κουτ. σούπας γάλα

3 κουτ. σούπας πραλίνα σοκολάτας

Εκτέλεση

Σε μπολ χτυπάμε την κρέμα στιγμής με το κρύο γάλα για 2′ με μίξερ χειρός. Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο. Αφήνουμε για 5′ να σταθεί η κρέμα στιγμής και προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα σε παχύρρευστη μορφή. Απαλά αναδιπλώνουμε το μίγμα.

Σε τετράγωνο ταψάκι στρώνουμε μια σειρά πτι μπερ να καλυφθεί όλη η βάση του ταψιού. Απλώνουμε σε στρώση τη μικρή κρέμα. Καλύπτουμε με μια στρώση φέτες μπανάνας. Κάνουμε ακόμα μια στρώση με μπισκότα.

Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και τις υπόλοιπες μπανάνες. Τέλος, καλύπτουμε με μια στρώση πτι μπερ και απλώνουμε όλη την επικάλυψη σοκολάτας. Παγώνουμε για 4-5 ώρες ή μια νύχτα.

Για την επικάλυψη. Λιώνουμε τη σοκολάτα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί και αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε την άχνη, το βούτυρο, τη βανίλια, το γάλα και την πραλίνα. Τα χτυπάμε με μίξερ ώστε να ομογενοποιηθούν.