Πάστα πιπεριάς Φλωρίνης

192
Πάστα πιπεριάς Φλωρίνης

Υλικά

1½ κιλό πιπεριές Φλωρίνης

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού

2 κουτ. σούπας ξύδι

1 κουτ. γλυκού κοφτό ζάχαρη

1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά (προαιρετικά)

πιπέρι

1 κουτ. γλυκού αλάτι

ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ψήνουμε τις πιπεριές στο γκρίλ ή στα κάρβουνα μέχρι να μαυρίσει η φλούδα. Τις ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε τα σπόρια. Χτυπάμε τις πιπεριές μαζί με το σκόρδο στο μούλτι να διαλυθούν. Βάζουμε τον πολτό σε κατσαρόλα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ξύδι.

Σιγοβράζουμε με προσοχή να μην κολλήσει, ανακατεύοντας συχνά για περίπου 20 λεπτά. Προσθέτουμε το ξύδι και 5 κουταλιές ελαιόλαδο και συνεχίζουμε για 5 λεπτά ακόμη το μαγείρεμα.

Βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και συμπληρώνουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω. Σφραγίζουμε τα βάζα και αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν. Μετά το άνοιγμα διατηρούμε στο ψυγείο.

Πηγή