Ρολό κοτόπουλο γεμιστό με φέτα και σπανάκι

117
Ρολό κοτόπουλο γεμιστό με φέτα και σπανάκι

Υλικά για 2-4 άτομα

Για το ρολό κοτόπουλο

2 στήθη κοτόπουλου καθαρισμένα και κοπανισμένα

110 γρ. φέτα θρυμματισμένη

2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο σπανάκι

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες προαιρετικά

1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού

1 κουτ. σούπας βούτυρο

¼ φλιτζ. ξερό λευκό κρασί

¼ φλιτζ. νερό

1 κουτ. σούπας νερό

1 ½ κουτ. γλυκού κορν φλάουρ

Για τη γαρνιτούρα με ρύζι

4 κουτ. σούπας λάδι

1 κουτ. γλυκού κύμινο

120 γρ. πατάτες σε κύβους

60 γρ. αρακάς

60 γρ. καρότα σε κύβους

60 γρ. φασολάκια κομμένα στα 3

450 γρ. ρύζι μακρύκοκκο

1 κουτ. γλυκού αλάτι

1 ½ κουτ. γλυκού κάρυ

1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη

¼ κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν

½ πράσινη πιπερία ψιλοκομμένη

2.5 εκατοστά ρίζα τζίντζερ τριμμένη

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

5 σπόρους κάρδαμο

300 γρ. ζωμό λαχανικών

Εκτέλεση

Για το ρολό κοτόπουλο

Ανακατεύουμε τη φέτα, το σπανάκι, σκόρδο ψιλοκομμένο, ξύσμα λεμονιού και τα αφήνουμε στην άκρη. Μοιράζουμε το μείγμα με τις φέτας στα δύο φιλέτα κοτόπουλου (έχουμε ζητήσει από το χασάπη να τα χτυπήσει και να τα ανοίξει) και τυλίγουμε καθένα σε ρολό. Τα στερεώνουμε καλά με οδοντογλυφίδα.

Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε ένα βαθύ τηγάνι και φροντίζουμε τα ρολά να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα. Προσθέτουμε το κρασί, το ¼ του φλιτζανιού νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

Αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί σε μέτρια φωτιά για 15 με 20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο. Βάζουμε τα ρολά σε μια πιατέλα και προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο νερό. Ανακατεύουμε μαζί με τα υγρά του κοτόπουλο ώστε να δέσει η σάλτσα. Γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Για τη γαρνιτούρα με ρύζι

Ζεσταίνετε το λάδι σε βαρύ τηγάνι και σοτάρετε τους σπόρους του κύμινου για 1 λεπτό. Προσθέτετε τις πατάτες, τα καρότα, τα φασολάκια, τον αρακά.

Σοτάρετε για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε το ρύζι και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το ζωμό, και ανακατεύετε το φαγητό για 2-3 λεπτά. Ρίχνετε το ζωμό και σιγοβράζεται για 25 με 30 λεπτά ώσπου να μαλακώσει το ρύζι.