Σάλτσα ντομάτας με ελιές και κάππαρη

122
Σάλτσα ντομάτας με ελιές και κάππαρη

Συνταγή της Θεοδώρας Μπακούση

Υλικά για 1/2 κιλό ζυμαρικά

1 κιλό ντομάτες ώριμες

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας κάππαρη ξαλμυρισμένη και ψιλοκομμένη

3 κουτ. σούπας ελιές της αρεσκείας μας ψιλοκομμένες

1/2 κουτ. γλυκού αποξηραμένο δενδρολίβανο

1/2 κουτ. γλυκού αποξηραμένη ρίγανη

1/2 κουτ. γλυκού κοκκινοπίπερο

Αλάτι, πιπέρι

60ml ελαιόλαδο

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

1 κουτ. γλυκού ξίδι από κόκκινο κρασί

Εκτέλεση

Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο και τη βάζουμε να ζεσταθεί καλά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για περίπου 1-2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Ρίχνουμε την ντομάτα. Προσθέτουμε την κάππαρη, τις ελιές, το δενδρολίβανο, τη ρίγανη, την πάπρικα και το ξίδι και ανακατεύουμε. Βράζουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να γίνει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Συνοδεύουμε με ζυμαρικά της αρεσκείας μας.