Σπανάκι με γιουβαρλάκια

156
Σπανάκι με γιουβαρλάκια

Υλικά για 4 μερίδες

500γρ. πατάτες

Αλάτι, πιπέρι

1 κιλό φρέσκο σπανάκι

4 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος

1 λίτρο ζωμό λαχανικών

300γρ. κιμάς ανάμεικτος (βοδινός και χοιρινός)

1 κρεμμύδι

1 αυγό

3-4 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε στη μέση και τις πλένουμε καλά. Τις μαγειρεύουμε σε μια κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό για περίπου 15 λεπτά. Μετά τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Ξεδιαλέγουμε το σπανάκι, το πλένουμε, το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Βάζουμε το σπανάκι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και το αφήνουμε να μαραθεί σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε και τις πατάτες και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.

Ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και τα περιχύνουμε με το ζωμό. Ανακατεύουμε σύντομα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν λίγο. Στο μεταξύ βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το ψιλοκόβουμε και το ρίχνουμε με το αυγό και τη φρυγανιά στον κιμά. Ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε.

Με το μείγμα πλάθουμε γιουβαρλάκια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση και το αφήνουμε να σταθεί για 3 λεπτά. Πριν το σερβίρισμα νοστιμίζουμε άλλη μια φορά με αλατοπίπερο.