Σπιτική μπεσαμέλ

120
Σπιτική μπεσαμέλ


Υλικά

500 ml γάλα
1 κουτ. σούπας κοφτή αλεύρι
1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
2 κουτ. σούπας βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
λίγο μοσχοκάρυδο
1 αυγό χωριστά ο κρόκος από το ασπράδι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε γρήγορα με το σύρμα μέχρι το μείγμα να γίνει κολλώδες. Σιγά – σιγά προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς την σάλτσα.
Βάζουμε το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε συνέχεια. Μόλις η σάλτσα αρχίζει να δένει αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τον κρόκο αυγού και συνεχίζουμε καλά το ανακάτεμα.
Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε τριμμένο κεφαλοτύρι για να αποκτήσει μια πιο αλμυρή γεύση.