Στριφτάρια πικάντικα

167
Στριφτάρια πικάντικα

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας

2 κρόκοι αυγών 
3/4 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο 
1 κουτ. γλυκού πάπρικα
Πιπέρι, Αλάτι χονδρό
Κύμινο

Εκτέλεση

Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας. Χτυπάμε τους κρόκους αυγών και με ένα πινέλο αλείφουμε το φύλλο. Πασπαλίζουμε το μισό φύλλο με το κεφαλοτύρι, την πάπρικα και το πιπέρι.

Σκεπάζουμε με το άλλο μισό φύλλο και κυλάμε αρκετές φορές έναν πλάστη επάνω ώστε να κολλήσουν τα δυο φύλλα. Κόβουμε λωρίδες πλάτους 1εκ. και στρίβουμε τις λωρίδες. Περνάμε ξανά με αυγό και πασπαλίζουμε με χονδρό αλάτι και κύμινο.

Βάζουμε τα στριφτάρια σε λαμαρίνα με λαδόκολλα στους 220C για 15′ περίπου μέχρι να γίνουν χρυσόξανθα