Σφολιάτες με λουκάνικο και πεντανόστιμη σαλάτα λάχανο

202
Σφολιάτες με λουκάνικο και πεντανόστιμη σαλάτα λάχανο

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας

2 μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες

3 λουκάνικα κομμένα σε φέτες

1 μπολ μιξ τριμμένα τυριά

λίγο βούτυρο ή λάδι για το άλειμμα

2-3 κουτ. σούπας γάλα

1 αυγό

κέτσαπ (προαιρετικά)

μουστάρδα (προαιρετικά)

αλάτι, πιπέρι

για τη σαλάτα

½ λάχανο κόκκινο

½ λάχανο λευκό

1 κλωνάρι σέλερι

1 ξινόμηλο τριμμένο

1 πιπεριά πράσινη

2 μικρά καρότα τριμμένα

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας λευκό ξύδι

2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι

1 φλιτζ. μαγιονέζα

2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε τη φόρμα για μάφινς. Κόβουμε τη σφολιάτα σε 12 κομμάτια τετράγωνα. Βάζουμε κάθε τετράγωνο κομμάτι σφολιάτας σε κάθε θήκη μάφιν.

Ανακατεύουμε τα μανιτάρια, τα λουκάνικα τα τυριά και το αυγό με το αλάτι και το πιπέρι. Αν χρησιμοποιούμε βάζουμε λίγη κέτσαπ και μουστάρδα σε κάθε θήκη. Μοιράζουμε το μείγμα με τα λουκάνικα στις θήκες.

Κλείνουμε τη σφολιάτα που περισσεύει ελαφρά και αλείφουμε με λίγο γάλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C μέχρι να ροδίσουν από πάνω και να λιώσουν τα τυριά και να ψηθεί η σφολιάτα.

Όσο ψήνονται οι σφολιάτες στο φούρνο ετοιμάζουμε τη σαλάτα. Κόβουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε σαλατιέρα.

Αφού ψηθούν οι σφολιάτες, τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε. Σερβίρουμε ζεστά ή και κρύα συνοδεύοντας με τη σαλάτα.

Πηγή