Τηγανίτες Σάμου

384
Τηγανίτες Σάμου

Υλικά

1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (500 γραμμ.)
1 αυγό
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
χλιαρό γαλα όσο πάρει να γίνει μια πολύ μαλάκια ζύμη που να ψιλοκολλάει στα δάχτυλα
5-6 κουτ. σούπαςελαιόλαδο για το ζύμωμα στο τέλος για να μην κολλάει η ζύμη
τυράκι ή μέλι για απο πανω

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί να πετύχουμε μια πολύ αφράτη ζύμη που να ψιλοκολλάει στα δάχτυλα. Για να μην κολλάει αλείφουμε τα χέρια μας με ελαιόλαδο. Η ζύμη μας πρέπει να είναι λίγο πιο μαλακιά από του ψωμιού. Την σκεπαζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε 1 ώρα περίπου να ξεκουραστεί.

Πλάθουμε μπαλίτσες απ το ζυμάρι και ανοίγουμε με τον πλάστη μας πιτούλες, τις αραδιάζουμε σε καθαρή πετσέτα και τις τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο γυρίζοντας τες με πιρούνι γύρω γυρω για να μην αρπάξουν μέχρι να ροδίσουν (να μην ξεροψηθούν) και να φουσκώσουν.

Τις βάζουμε σε αποροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και τις σερβίρουμε ζεστές με τυράκι ή μέλι.

Πηγή: daddy-cool.gr