Τηγανητός μπακαλιάρος με χαρίσα

198
Τηγανητός μπακαλιάρος με χαρίσα

Υλικά για 4 μερίδες

4 φιλέτα μπακαλιάρου

1 φλιτζ. μπύρα

1/2 φλιτζ. κορν φλάουρ

1 φλιτζ. αλεύρι

Αλάτι

Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

2 λάιμ για το σερβίρισμα

Για τη σάλτσα χαρίσα

2 ψημένες πιπεριές Φλωρίνης

2 σκελίδες σκόρδο

4-5 μικρές κόκκινες καυτερές πιπεριές

1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο

1 κουτ. γλυκού σπόροι κύμινου

1 κουτ. γλυκού σπόροι κόνιαντρου

1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε την μπύρα με το αλεύρι και το κορν φλάουρ και λίγο αλάτι. Κόβουμε τα φιλέτα του μπακαλιάρου σε μικρότερα κομμάτια. Τα βουτάμε στο χυλό και τα τηγανίζουμε στο σπορέλαιο. Βγάζουμε τα τηγανισμένα φιλέτα και τα εναποθέτουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.

Για τη σάλτσα χαρίσα

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε. Σερβίρουμε τα τηγανισμένα φιλέτα με τη σάλτσα χααρίσα και πασπαλίζουμε με λίγο χοντρό αλάτι. Συνοδεύουμε με τις φέτες λάιμ.