Το Μυρμηγκάτο

117
Το Μυρμηγκάτο

Υλικά

125 γρ. βούτυρο

6 αυγά

1 φλιτζ. ζάχαρη

1 1/2 φλιτζ. αλεύρι

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

2 βανίλιες

1/2 φλιτζ. τρούφα

Για το σιρόπι

3 φλιτζ. ζάχαρη

3 φλιτζ. νερό

ξύσμα πορτοκαλιού

Για την επικάλυψη

125 γρ. βούτυρο

7 κουτ. σούπας ζάχαρη

4 κουτ. σούπας κακάο

2 κουτ. σούπας νισεστέ

1 ποτήρι νερό

1/2 ποτήρι γάλα

Εκτέλεση

Για το μείγμα: Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη, μετά ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης και χτυπάεε ελαφρά. Ψήνετε στους 180° C και μόλις κρυώσει το σιροπιάζετε με το καυτό σιρόπι.

Για το σιρόπι: Βράζετε όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να πήξει το σιρόπι σας.

Για την επικάλυψη: Βάζετε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο να ζεσταθεί και σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά της επικάλυψης καλά, μέχρι να διαλυθεί το κακάο και το νισεστέ.

Τα ρίχνετε κι αυτά στην κατσαρόλα και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει και επικαλύπτετε το γλυκό σας. Ότι έμεινε από το φακελάκι της τρούφας το ρίχνετε πάνω στο γλυκό.

Πηγή: www.icookgreek.com