Φιλέτα κοτόπουλου ψητά με τραγανό πανάρισμα δυόσμου

149
Φιλέτα κοτόπουλου ψητά με τραγανό πανάρισμα δυόσμου

Υλικά για 4 άτομα

700γρ. φιλέτα από στήθος κοτόπουλου

Ελαιόλαδο

Για το πανάρισμα

150γρ. τριμμένη φρυγανιά

150γρ. τριμμένη παρμεζάνα

τα φύλλα από 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και σκουπίζουμε σχολαστικά τα φιλέτα του κοτόπουλου. Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο ώστε να καλύψει τον πυθμένα του τηγανιού και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει καλά. Βάζουμε τα φιλέτα στο τηγάνι ανά δύο και τα τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά χωρίς να τα γυρίσουμε, μέχρι να ροδίσουν και να σφίξουν. Τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και τα τηγανίζουμε για άλλα 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε τα φιλέτα σε μια πιατέλα.

Προθερμαίνουμε το γκριλ σε δυνατή φωτιά. Βάζουμε στο μούλτι τα υλικά του παναρίσματος και τα χτυπάμε καλά, μέχρι να ψιλοκοπεί το μυρωδικό και να ανακατευτούν καλά τα υλικά. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φαρδιά πιατέλα.

Λαδώνουμε ένα ταψάκι. Με ένα πινέλο αλείφουμε τα ήδη τηγανισμένα φιλέτα με λίγο ακόμη λάδι και τα πιέζουμε στο μείγμα του παναρίσματος και από τις δύο πλευρές μέχρι να καλυφθούν καλά. Τα βάζουμε με προσοχή στο λαδωμένο ταψάκι σε μονή στρώση και το τοποθετούμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου. Τα ψήνουμε για 5 λεπτά, τα γυρίζουμε προσεκτικά με μια σπάτουλα και τα ψήνουμε για άλλα 5-6 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν μια χρυσαφένια κρούστα τραγανή και με στεγνή όψη.

Για να δούμε αν είναι έτοιμα κόβουμε ένα στη μέση. Η σάρκα πρέπει να είναι ζουμερή, συμπαγής και λευκή παντού.

Πηγή Γαστρονόμος