Φιλέτο πέρκας με παρμεζάνα

224
Φιλέτο πέρκας με παρμεζάνα

Υλικά

4 κομμάτια φιλέτο λευκού ψαριού (300 γρ. το καθένα)

50 γρ. γαλέτα

25 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

50 γρ. βούτυρο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση 

Ανακατεύουμε τη γαλέτα με το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Αλατίζουμε τα φιλέτα και τα τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά σε ένα τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο. Τα γυρνάμε και τα πασπαλίζουμε με το μείγμα της παρμεζάνας.

Τα βάζουμε στο φούρνο στους 180C αφού τον έχουμε προθερμάνει για 5 λεπτά. Τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η γαλέτα και να λιώσει η παρμεζάνα.

Ραντίζουμε τα φιλέτα με το λεμόνι και το βούτυρο και τα σερβίρουμε ζεστά.