Φιογκάκια με σάλτσα λεμονιού και αμύγδαλα

317
Φιογκάκια με σάλτσα λεμονιού και αμύγδαλα

Υλικά

400 γρ. φιογκάκια
1 φλιτζ. αμύγδαλα άσπρα καβουρδισμένα
πιπέρι, αλάτι
τον χυμό και το ξύσμα από 1 λεμόνι
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
3 φλιτζ. γάλα
1/2 φλιτζ. άσπρο κρασί
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κουτ. σούπας μαργαρίνη
πικάντικο τυρί τριμμένο 


Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Σοτάρουμε στη μαργαρίνη το κρεμμύδι, το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί και τον χυμό λεμονιού. Βράζουμε μέχρι να μείνει το 1/3 των υγρών. 
Προσθέτουμε το γάλα και βράζουμε μέχρι να μείνει το μισό. Ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ανακατεύουμε στην πηχτή σάλτσα. 
Πασπαλίζουμε με πικάντικο τριμμένο τυρί, πιπέρι, λίγο ακόμα ξύσμα λεμονιού, τα αμύγδαλα και σερβίρουμε.