Ψητές γεμιστές πατάτες

150
Ψητές γεμιστές πατάτες

Υλικά

Πατάτες

Παρμεζάνα

Βούτυρο αγελάδας 250 γρμ

Τριμμένο τυρί τσένταρ

125 γρ κρέμα γάλακτος

Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

 Πλύνετε τις πατάτες σας καλά, αφήστε τις με τη φλούδα και χρακώστε τι. Προσοχή Μην κόψετε μέχρι κάτω. Κόψτε σε φέτες την παρμεζάνα και το βούτυρο. Βάλτε εναλλάξ σε κάθε κενό από μία φέτα παρμεζάνα και μία βούτυρο, τοποθετήστε σε ένα ταψί, ρίξτε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε κάθε πατάτα και ψήστε μέχρι να λιώσει η παρμεζάνα. Αφαιρέστε από το φούρνο, ρίξτε στα ανοίγματα 1-2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος σε κάθε πατάτα, πασπαλίστε με τριμμένο τυρί τσένταρ και ψήστε ξανά μέχρι να λιώσει το τυρί πάνω από τις πατάτες.