Χοιρινές μπουκίτσες με μέλι και βαλσάμικο

237
Χοιρινές μπουκίτσες με μέλι και βαλσάμικο

Υλικά

Περίπου 2 κιλά μπριζόλες

1/4 φλιτζ. βαλσάμικο ξύδι

1/4 φλιτζ. μέλι

3 κουτ. σούπας φυτικό έλαιο

2 κουτ. σούπας σόγιας

1 κουτ. γλυκού νιφάδες τσίλι

2 σκελίδες σκόρδο

1 κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι

1 1/2 κουτ. γλυκού φρέσκο δενδρολίβανο

2 κουτ. σούπας λαχανικό ή έλαιο canola

Αλάτι, για γεύση (προαιρετικό)

Εκτέλεση

Κόψτε τις μπριζόλες σε κύβους και αφήστε τους στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε το βαλσαμικό ξύδι, το μέλι, το φυτικό έλαιο, τη σάλτσα σόγιας, τις νιφάδες τσίλι, το σκόρδο, το μαύρο πιπέρι και το δεντρολίβανο. Ανακατέψτε.

Τοποθετήστε τους κύβους μπριζόλας σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα φαγητού. Ρίξτε μέσα τη μαρινάδα και κλείστε το πάνω μέρος της σακούλας. Αφήστε τις μπριζόλες να μαριναριστούν για 1 έως 4 ώρες. Αφαιρέστε τα μπριζολάκια από τη μαρινάδα και αφήστε τα να στραγγίσουν καλά.

Βάλτε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το υπόλοιπο λάδι και τσιγαρίστε τις μπριζόλες μέχρι να ροδίσουν.

Συμβουλές του σεφ:

Λόγω των σακχάρων από το μέλι στη μαρινάδα, τα μπριζολάκια μπορεί να ροδίσουν γρηγορότερα από ό, τι συνηθίζετε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε το νου σας ώστε να μην καούν.

Αντί να τσιγαρίσετε τα μπριζολάκια, μπορείτε και να τα ψήσετε στους 176 ° C.