Thai noodles με κοτόπουλο και κρέμα καρύδας

159
Thai noodles με κοτόπουλο και κρέμα καρύδας

Υλικά

Για 4 άτομα

250 γρ. noodles ρυζιού για stir-fry

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια

250 γρ. άσπρα μανιτάρια buttons

3 πράσινες πιπεριές

1 στήθος κοτόπουλο

1/4 φλιτζ. τσαγιού ηλιέλαιο ή σουσαμέλαιο

125 ml. κρέμα καρύδας

3 κουτ. γλυκού κάρυ

1 κουτ. γλυκού τζίντζερ

1 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη

1/4 φλιτζ. τσαγιού σόγια σος (soy sauce)

1 πρέζα πάπρικα

Αλάτι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (συνήθως 3-4 λεπτά). Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Tα αφήνουμε να στραγγίσουν. Πλένουμε τα λαχανικά και τα ψιλοκόβουμε. Κόβουμε και το κοτόπουλο σε μικρά κυβάκια.

Σε γουόκ ή σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια-δυνατή φωτιά. Αφού κάψει το λάδι προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Μετά από μερικά λεπτά και αφού πάρει το κοτόπουλο χρώμα από όλες τις πλευρές προσθέτουμε τα λαχανικά και τα αφήνουμε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους περίπου 2-3 λεπτά.

Σβήνουμε με τη σόγια σος, την οποία ανακατέψαμε με την καστανή ζάχαρη και την κρέμα καρύδας. Αφού πάρει μια βράση προσθέτουμε τα noodles και όλα τα μυρωδικά. Αλατίζουμε. Ανακατεύουμε τα noodles και σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστά.

Πηγή ellinikoxreosstigastronomia.blogspot.gr